CC | Project 7

Project 7 – 20ste eeuwse kerstmuziek voor kamerkoor 

VALKKOOG: Hervormde Kerk –  za 9/12 – 20.15 u.
JULIANADORP: Ontmoetingskerk – zo 10/12 – 15.00 u.
ALKMAAR: Remonstrantse Kerk – za 16/12- 20.00 u.

KAARTVERKOOP – Kaarten: à 15 euro
RESERVEREN: klik hier of via info@cantochiaro.nl

Canto Chiaro viert voor het eerst Kerst! Met adembenemend mooie muziek rond feestelijke middeleeuwse thema’s en gregoriaanse melodieën.

De componisten in dit schitterend kerstconcert komen uit Nederland, Frankrijk en Engeland komen allen uit de twintigste eeuw en hebben met elkaar gemeen dat ze hun inspiratie voor de werken in dit programma zochten in de late Middeleeuwen.

Strategier schreef zijn Gezangen voor de Kersttijd in opdracht voor het Nederlands Kamerkoor. Hij grijpt bij deze werken terug op religieuze Gregoriaanse melodieën en Latijnse teksten, een stijl die in het midden van de twintigste eeuw overwaaide uit Frankrijk, waar de enorme kathedralen met hun “middeleeuwse” akoestiek en Gregoriaanse zang dienden als primaire inspiratiebron.

Een schitterend voorbeeld daarvan vormt Duruflé’s Quatre Motets sur des Thèmes Grégroriens. Hoewel deze vier motetten niet voor de kersttijd geschreven is, past het om die reden naadloos in dit oorstrelende programma.

Britten liest zich voor zijn beroemde Ceremony of Carols inspireren door oud-Engelse teksten over de geboorte van Christus en plaatste die op meer volkse muzikale thema’s en middeleeuwse ritmiek. De begeleiding op harp wordt verzorgd door Colette Nierop op 18 november en door Carla Bos op 9, 10 en 16 december.

Ingrid Stijsiger (mezzosopraan)
en Carla Bos (harp)
In de decemberconcerten zingt Ingrid Stijsiger (mezzosopraan) begeleid door Carla Bos (harp) kerstliederen.

 

Een deel van het programma is ook uitgevoerd in DE KOOG (Texel) tijdens het Struunfestival – op za 18/11 – 17.00 u.